Stadionverboden voor rellende fans Den Bosch en Oss

3 november 2014, 14:56

De politie van Den Bosch heeft aan tien supporters van FC Den Bosch of FC Oss een stadionverbod uitgedeeld. Het gaat om relschoppers die nog altijd vastzitten naar aanleiding van de ongeregeldheden rond de wedstrijd tussen beide Brabantse clubs, afgelopen zaterdag in De Vliert.

In totaal pakte de politie zaterdag zestien relschoppers op, zes daarvan zijn inmiddels vrijgelaten. De fans die nog vastzitten, mogen maandag of dinsdag vertrekken. Door de rellen tussen aanhangers van FC Den Bosch en FC Oss moest het competitieduel tussen beide clubs twee keer worden onderbroken.

Voorzitter Maarten de Gruyter van FC Den Bosch sprak zondag bij het radioprogramma Sportlunch van het regionale Omroep Brabant al schande van de gebeurtenissen. "Het was een diep trieste voetbalmiddag. Dit kan en mag nooit meer gebeuren. Alle grenzen zijn overschreden", sprak hij. De Gruyter kondigde toen al harde maatregelen aan. "Dit is een groep randdebielen die een avond voor honderden supporters verpest. Zodra we weten om wie het gaat, gaan we ze zonder nuances keihard aanpakken. Ik was met mijn dochters in het stadion, maar die hebben de wedstrijd niet afgekeken. De sfeer in het stadion was vreselijk. Dit is zo'n enorme klap voor iedereen die zich inzet voor de club. Veel vrijwilligers hebben verdrietig en emotioneel gereageerd. Ik ga de relschoppers daarom allemaal achterna zitten en zorgen dat ze hier nooit meer komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen