'Rolmodel' Kuyt ontvangt Vriendschapsprijs Nederland-Turkije

18 november 2014, 11:31

Dirk Kuyt kan een prijs toevoegen aan zijn prijzenkast, al betreft het ditmaal geen beloning voor een sportieve prestatie. De aanvaller van het Turkse Fenerbahçe is verkozen tot winnaar van de Vriendschapsprijs Nederland-Turkije, een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt aan mensen die een positieve bijdrage hebben geleverd aan het verbeteren van de relatie tussen beide landen. Dat meldt het management van de speler.

Volgens de jury slaat Kuyt een brug tussen Nederland en Turkije. "Dirk Kuyt is een teamplayer en een rolmodel, zowel in Nederland als Turkije. De voetballer die al enkele seizoenen in Turkije speelt, bij Fenerbahce, draagt bij aan een sportief en verbroederend klimaat tussen Nederland en Turkije. Kuyt werkt met zijn hartelijke persoonlijkheid mee aan een positieve beeldvorming over Turken in Nederland", staat in het rapport.

Naast Kuyt vielen ook de Nederlands-Turkse theatermaker Celil Toksöz en de Nederlands-Turkse ondernemer Ismail Yildirim in de prijzen. De prijzen werden uitgereikt op de Turkse Ambassade in Den Haag en hoewel Kuyt daar niet persoonlijk bij aanwezig kon zijn, liet de Katwijker via een videoverbinding weten vereerd te zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen