NAC hunkert naar punten: "Resultaat staat voorop"

28 november 2014, 16:42

NAC Breda hoopt dat de rust bij de club snel zal wederkeren. De sportieve resultaten zijn niet om over naar huis te schrijven, technisch directeur Graeme Rutjes staat bij een deel van supporters en aandeelhouders onder druk en bovendien waren er de afgelopen week de nodige perikelen in de selectie, waar Adnane Tighadouini en Mats Seuntjens tijdelijk geen deel van uitmaakten. Zaterdagavond moet een stap in de goede richting worden gezet, in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Na nederlagen tegen FC Groningen (1-0), AZ (0-1) en Go Ahead Eagles (2-0) begeeft NAC zich steeds meer in het nauw. "We moeten resultaat boeken", zegt trainer Eric Hellemans dan ook. "Graag met goed spel, maar het resultaat staat voorop. De drie punten zijn op dit moment zo belangrijk, daarmee is alles verteld. In de toekomst moeten we kijken naar de ontwikkeling van het voetballend vermogen en trainen op de bal beter rond laten gaan en beter druk op de tegenstander zetten. Zo ver zijn we echter nog niet. We moeten alle zeilen bijzetten om resultaat te boeken en dat zullen we ook zeker gaan doen."

Het strijdplan van NAC is duidelijk, geeft Hellmons aan. "We spelen met de samenstelling waarvan wij denken dat we resultaat kunnen halen. Dat betekent compact verdedigen en creativiteit tonen op het middenveld en naar voren toe. En uiteraard de kansen die je krijgt verzilveren. We weten dat we weinig kansen krijgen, maar dat betekent dat je verdedigend wat scherper moet zijn. We krijgen de goals te simpel tegen. We moeten beter staan en resoluter optreden, anders loop je de hele tijd achter de feiten aan." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen