Van Praag: "Supermooi dat de ploeg naar het WK mag"

28 november 2014, 18:06

De Nederlandse voetbalvrouwen wisten donderdag in het Italiaanse Verona een ticket voor het WK in Canada van volgend jaar te grijpen. Michael van Praag, de voorzitter van de KNVB, vindt dat zeer goed nieuws voor het Nederlandse voetbal.

"We hebben ons vijf jaar geleden ten doel gesteld de concurrentie met de landen om ons heen, Duitsland en Frankrijk, aan te gaan", sprak Van Praag tegen het ANP. "Daar zit al een hele tijd een stijgende lijn in, dus het is echt supermooi dat de ploeg naar het WK mag", aldus de bondsvoorzitter, die vandaag (vrijdag) namens de KNVB op Schiphol de selectie huldigde.

Van Praag stelt dat het invoeren van de Eredivisie (nu de BeNe League) een grote bijdrage geleverd heeft. "Op die manier hebben veel speelsters zich technisch en mentaal ontwikkeld. Daardoor is de stap naar topcompetities als Duitsland en Zweden makkelijker te maken", weet de KNVB-preses. "Maar wat mij betreft mag er vanuit de media nog meer aandacht voor ze komen", voegt hij toe. "Ook intern kunnen we daar meer aan doen, door een goede vrouwenafdeling op te zetten. We hebben nu bijvoorbeeld geen manager vrouwenvoetbal.''

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen