Fraser steunt Lodeweges met kritiek op arbitrage

1 december 2014, 21:15

Dwight Lodeweges, de trainer van sc Heerenveen, stelde onlangs dat hij het gevoel heeft dat topclubs wel eens bevoordeeld worden door de scheidsrechters, ten opzichte van kleinere clubs. ADO Den Haag-trainer Henk Fraser is het hier mee eens. Dat zei hij naar aanleiding van een moment in de wedstrijd tegen Ajax (1-1) van zondag, waar het optreden van arbiter Serdar Gözübüyük volgens hem wat dubieus was.

Ajax-trainer Frank de Boer paste in de slotfase bij een hoekschop een dubbele wissel toe. "Na de wissel wilden wij de hoekschop direct nemen, maar van de scheidsrechter mocht dat niet", begint Fraser zijn pleidooi tegen Voetbal International. "Hij liet de spelers van Ajax eerst hun positie innemen. Voor die keuze heb ik alle begrip, alleen pas deze regel dan elke week toe", aldus de ADO-coach.

Het is niet de eerste keer dat iets dergelijks gebeurt, geeft Fraser aan. "Als we hadden verloren, zouden mensen hebben geroepen dat ik dit zou aankaarten omdat het resultaat tegenvalt. Maar nu is dat niet het geval, er zit geen frustratie in mijn stem. Wel zorgen dit soort situaties ervoor dat trainers de indruk hebben dat richting de topclubs met verschillende maten worden gemeten. Dwight Lodeweges liet zich daar onlangs over uit, en daar kon ik me wel in vinden", besluit de keuzeheer van ADO.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen