Balotelli zegt sorry: "Ik dacht dat het grappig was"

Ger
2 december 2014, 11:51

Mario Balotelli heeft zijn excuses aangeboden voor de afbeelding die hij op Instagram had gezet. Bij het plaatje van videospelpersonage Super Mario stond onder meer 'hij grijpt munten als een jood'. Het leidde tot een storm van kritiek en beschuldigingen van antisemitisme.

Balotelli stelt dat hij de afbeelding, die hij overigens ook weer verwijderde, juist als oproep tegen racisme had geplaatst. "Ik bied mijn excuses aan als ik iemand beledigd heb. Het bericht was bedoeld als een grappig anti-racistisch plaatje, maar ik begrijp nu dat het zonder die context het tegenovergestelde effect kan hebben", twitterde de spits van Liverpool. "Niet alle Mexicanen hebben een snor, niet alle zwarte mensen springen hoog en niet alle Joodse mensen houden van geld."

"Ik heb een strip van iemand anders gebruikt vanwege de naam Super Mario en ik dacht dat het grappig was, niet beledigend. Nogmaals, het spijt me." De Engelse voetbalbond is inmiddels een onderzoek gestart naar de actie van de Italiaan. Op racistische uitingen staat een schorsing van minimaal vijf wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen