Vier op een rij voor Van Gaal: ManU vloert Stoke City

2 december 2014, 22:37   Bijgewerkt: 3 december 2014, 00:51

Louis van Gaal heeft dinsdag met Manchester United de vierde opeenvolgende zege geboekt in de Engelse Premier League. De Nederlandse oefenmeester leidde zijn elftal op het eigen Old Trafford naar een 2-1 overwinning op middenmoter Stoke City. Daarmee verstevigt Manchester United de vierde plaats in het klassement.

Van Gaal was de avond nog met een tegenvaller begonnen, toen bleek dat Wayne Rooney niet fit genoeg was om te spelen. De aanvaller viel afgelopen weekend tegen Hull City (3-0 winst) geblesseerd uit, maar dacht het duel met Stoke City wel te halen. Rooney bleek echter de volgende op de lange lijst met afwezigen voor Van Gaal. Op die lijst staat ook Daley Blind. Robin van Persie was wel inzetbaar en speelde dan ook de volle negentig minuten voor Manchester United. Bij Stoke City gold hetzelfde voor Erik Pieters.

Laatstgenoemde ging in de 21ste minuut niet vrijuit bij de 1-0 van Marouane Fellaini. Pieters dacht alle tijd te hebben om een voorzet van Ander Herrera vanaf de linkerflank weg te werken, maar achter hem dook Fellaini op en die zorgde met het hoofd voor de openingstreffer.

Vijf minuten voor de pauze kwam Stoke City mede dankzij oud-Ajacied Bojan Krkic op gelijke hoogte. De Spanjaard soleerde vanaf het middenveld naar het vijandelijke strafschopgebied, maar wist zijn actie niet met een doelpunt te bekronen. In de rebound was het echter Steven N'Zonzi die vanaf een meter of twintig het leder hard in het doel ramde.

Juan Mata zorgde er na een uur voor dat de punten toch in Manchester bleven. Een vrije trap van de Spanjaard vanaf de vleugel vloog in één keer in het doel, al claimde Marcos Rojo de goal. In de herhaling leek het er evenwel niet op dat de Argentijnse verdediger de bal nog raakte. En dat was misschien maar beter ook, omdat hij zich in buitenspelpositie bevond. In blessuretijd was Stoke City nog twee keer heel dicht bij de 2-2, David De Gea en Ashley Young hielden Manchester United op de been.

Manchester United komt door de winst op 25 punten en heeft nu nog maar één punt minder dan nummer drie Southampton. De ploeg van manager Ronald Koeman gaat woensdag nog wel op visite bij Arsenal.. Komende maandag staan Southampton en Manchester United tegenover elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen