Geplaagd NAC Breda gehavend naar Leeuwarden

5 december 2014, 16:57

Het sportief geplaagde NAC Breda heeft het nu ook op personeel vlak moeilijk. Centrumverdedigers Henrico Drost (schouder), Jesse van Bezooijen (hamstring), Aleksandar Damcevski (ziek) en aanvaller Stipe Perica (hamstring) zijn zaterdag niet inzetbaar in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur.

Daarom speelt Gill Swerts in Leeuwarden in het hart van de Bredase defensie en schuift middenvelder Erik Falkenburg door naar de spitspositie. Hij wordt op het middenveld vervangen door Joey Suk.

Coach Eric Hellemons laat weten dat NAC tegen Cambuur op de counter zal loeren. "De verwachting is dat Cambuur druk gaat zetten en gaat pressen, dat wij van eigen helft moeten komen", zegt de oefenmeester op de NAC-website. "Dan moet je ervoor zorgen dat je compact en goed staat en in de counter gevaarlijk kan zijn. Daar hebben we de spelers voor."

Hellemons weet wel dat het niet makkelijk wordt. "Cambuur is thuis lastig te kloppen. Zij zitten op het moment in een mindere fase, daar moeten we gebruik van maken. Zelf zitten we echter ook in de hoek waar de klappen vallen", zegt hij, doelend op de twee schamele puntjes van zijn elftal in de laatste negen duels. "Het is zaak om daar nu eens uit te komen en een goed gevoel over te houden aan de wedstrijd. We moeten vertrouwen tanken en dat doe je met een overwinning, met resultaat halen. Daar zijn we met zijn allen naar op zoek. We blijven keihard werken en onze taken uitvoeren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen