Tiental Vitesse sleept punt over de streep tegen Twente

7 december 2014, 18:50

Voor de zesde keer op rij is het Vitesse niet gelukt om een overwinning te boeken in de Eredivisie, maar ditmaal zal er tevredenheid heersen vanwege het gelijkspel tegen FC Twente: 2-2. Bijna de gehele tweede helft stonden de Arnhemmers met een man minder vanwege een rode kaart voor Davy Pröpper. Op basis van wilskracht en als een hecht team trok Vitesse zondag een punt over de streep.

De laatste wedstrijden gaf het elftal van hoofdtrainer Peter Bosz eenvoudig een overwinning uit handen. Tegen FC Twente liet zijn ploeg zien wel degelijk als een eenheid te kunnen knokken. Met tien man wisten ze de bezoekers ver van het eigen doel te houden. Het was dan ook de verdiensten van de thuisploeg dat de Tukkers geen uitgespeelde mogelijkheid kregen in de tweede helft. Aan de reactie van het publiek was te horen dat ze waardering konden opbrengen voor de energie die hun ploeg in de wedstrijd heeft gestoken.

In Enschede zal de kritiek niet afnemen na de puntendeling met Vitesse. Met een man maar wist het vrijwel niets te creëren. Onder meer het lage speltempo was daar verantwoordelijk voor. Ook Nick Marsman zal wederom niet onbesproken blijven. De doelman ging in de eerste helft knullig onder een hoekschop van Marko Vejinovic door, die daarmee vanuit een corner zijn naam op het scorebord zette. Het was extra zuur voor de sluitpost omdat hij vlak daarvoor zijn team een paar keer op de been hield. 

Het was duidelijk te zien dat Twente aanvallend weinig in te brengen had zonder de geblesseerde Luc Castaignos. De spits zat op de tribune vanwege een oogblessure en Torgeir Borven moest daardoor de honneurs voorin waarnemen. De vervanger speelde een uiterst ongelukkige wedstrijd. Zo verzuimde hij oog in oog met Eloy Room zijn werkgever op voorsprong te zetten. Even later verloor hij Jan-Arie van der Heijden uit het oog, die de 2-1 tegen de touwen kopte.

Scheidsrechter Richard Liesveld speelde een bijzondere rol in de Gelredome. Bij de goal van Vejinovic, die ineens uit een corner scoorde, liep Pröpper de doelman hinderlijk in de weg. Liesveld vond het niet genoeg voor een vrije trap. Vervolgens liep hij Wallace in de weg, waardoor Youness Mokhtar vrij voorgaf en Jesus Corona bij de tweede paal zag intikken. Liesveld was wel bij het rechte eind door Pröpper van het veld te sturen, die de doorgebroken Youness Mokhtar neerlegde na een verfijnde steekpass van Hakim Ziyech.

Twente zakt steeds verder weg op de ranglijst en vindt zichzelf nu terug op een zesde plaats. Vitesse staat slechts vier punten boven de degradatiestreep, waardoor de komende twee wedstrijden voor de winterstop van belangrijke waarde gaan zijn voor het gevoel dat de ploeg in de winterstop zal hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen