Blatter aanwezig bij viering 125-jarig bestaan KNVB

12 december 2014, 17:42

Sepp Blatter is vrijdagavond te gast bij de viering van het 125-jarig bestaan van de KNVB. De baas van de FIFA schuift aan bij een officieel diner in het Olympisch Stadion. Dat heeft directeur Bert van Oostveen tegenover NU.nl bevestigd. "We zijn jarig en dan hoor je de president van de confederatie daarvoor uit te nodigen. Het is buitengewoon plezierig dat hij komt."

De komst van Blatter is enigszins beladen, aangezien bondsvoorzitter Michael van Praag afgelopen zomer stevige kritiek uitte op de FIFA-preses. "Het ene hoeft niet los te staan van het andere. We hebben dat in Sao Paulo toen in alle openheid gedaan en zijn gewoon hoffelijk en netjes gebleven", legt Van Oostveen uit. Niet alleen Van Praag, maar veel betrokkenen uit de voetbalwereld zijn niet gediend van het functioneren van Blatter en de FIFA.

Een kritisch gesprek met de voorzitter van de mondiale voetbalbond sluit de KNVB-directeur niet uit. "Het is een extra mogelijkheid om informeel met elkaar te praten in een gezellig ensemble. En geloof mij: dat heeft vaak meer effect dan op een formele bijeenkomst", aldus Van Oostveen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen