Hattrick voor Pirlo, Conte valt ook in de prijzen

16 december 2014, 10:20

Andrea Pirlo is voor de derde keer op rij verkozen tot speler van het jaar in de Italiaanse Serie A. De 34-jarige middenvelder van Juventus mocht de prijs in ontvangst nemen tijdens een gala dat door de vereniging van Italiaanse spelers georganiseerd werd. Antonio Conte, vorig seizoen de coach van Pirlo, werd uitgeroepen tot beste coach van het jaar.

Juventus wist vorig seizoen voor de derde achtereenvolgende keer met de landstitel aan de haal te gaan. Pirlo was de architect van La Vecchia Signora, Conte toonde zich wederom een uitstekend tacticus. De oefenmeester trok na een seizoen waarin 102 punten gehaald werd in de competitie de deur achter zich dicht in Turijn. Hij is momenteel de bondscoach van het nationale elftal van Italië.

"Het is altijd een groot plezier om deze award in ontvangst te mogen nemen", zei Pirlo, die drie seizoen geleden werd weggeplukt bij AC Milan. De nieuwe impuls in zijn carrière deed hem meer dan goed. Dit seizoen stond de spelmaker meer dan een maand buitenspel wegens een blessure. Hij kwam zeven duels in actie, waarin hij twee keer wist te scoren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen