Van den Brom: "NEC hoort in de Eredivisie thuis"

16 december 2014, 15:16

AZ treedt in de achtste finale van het toernooi om de KNVB beker aan tegen NEC. Hoewel de Alkmaarders op papier duidelijk favoriet zijn tegen de Nijmeegse Jupiler League-club, peinst coach John van den Brom er niet over om met een gewijzigde opstelling aan te treden. "Nee, ik ga in deze wedstrijd geen andere spelers inzetten."

"Alleen als het medisch niet verantwoord is, ga ik jongens aan de kant houden", zegt Van den Brom op de clubwebsite. Het tekent de instelling van AZ, dat veel waarde hecht aan de beker. "Voor ons is het bekertoernooi enorm belangrijk. Alle jongens willen spelen, iedereen wil erbij zijn. Een beter signaal kan ik niet krijgen", aldus de coach van de Noord-Hollanders. Celso Ortiz zal overigens niet spelen. Hij staakte de training vanwege enkelklachten. "Hij redt het nog niet om tegen NEC te spelen. We gaan geen risico met hem nemen."

AZ maakte afgelopen zondag indruk in De Kuip, waar het met 2-2 gelijkspeelde tegen Feyenoord. NEC is een makkelijkere tegenstander, maar Van den Brom is op zijn hoede. "NEC heeft een team dat niet voor niets bovenaan staat in de eerste divisie. We hebben ze twee keer bekeken en kregen de bevestiging dat ze terecht koploper zijn. NEC is de grootste kanshebber om weer te promoveren naar de Eredivisie. Daar horen ze ook thuis. Ik denk dat ze momenteel een selectie hebben met meer Eredivisie-ervaring in de benen dan onze jonge ploeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen