Stekelenburg over heldenrol: "Ben heel tevreden mens"

18 december 2014, 15:42

Hij moest lang wachten op zijn debuut bij AS Monaco, maar de eerste wedstrijd van Maarten Stekelenburg bij de club verliep als een sprookje. In de achtste finale van het Franse bekertoernooi tegen Olympique Lyon stopte hij in een beslissende strafschoppenserie een inzet van Jordan Ferri, waardoor Monaco doorging.

Stekelenburg blikt op de website van zijn management met een glimlach terug op zijn geslaagde debuut. Hij was blij dat hij eindelijk zijn kans kreeg. "Het was natuurlijk ook mooi dat het tegen een goede en aansprekende tegenstander was. En als het dan tijdens de wedstrijd ook min of meer loopt zoals je wilt dat het loopt, dan is dat helemaal mooi. Je wilt als keeper altijd beslissend zijn en het stoppen van die strafschop was zeker een beslissend moment. Het is dus duidelijk dat ik nu een heel tevreden mens ben", aldus de oud-Ajacied.

De 54-voudig Oranje-international benadrukt dat hij goed in zijn veld zit bij AS Monaco. "Hoewel ik tot nu toe op de bank heb gezeten, heb ik nog geen moment spijt gehad van mijn overstap van Fulham naar Monaco, afgelopen zomer. Ik ben hier de afgelopen maanden geweldig goed opgevangen en met respect behandeld. Toen ik naar AS Monaco ging, wist ik dat zij al een uitstekende keeper hadden, de Kroaat Danijel Subasic. Maar het is goed als er een gezonde concurrentiestrijd is. Dat hoort natuurlijk ook bij een club met ambities."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen