Geen garantie op basisplaats gaf doorslag voor Gerrard

4 januari 2015, 09:40

Steven Gerrard maakte deze week bekend dat er na het huidige seizoen een einde komt aan zijn tijdperk bij Liverpool. Het 34-jarige clubicoon heeft een paar dagen later aangegeven dat het ontbreken van een garantie op een basisplaats ten grondslag ligt aan zijn besluit. Toen manager Brendan Rodgers in een gesprek aangaf dat het aantal wedstrijden en speelminuten van de aanvoerder gereduceerd diende te worden, wist Gerrard genoeg.

"Ik denk dat het gesprek met de manager, waarin hij aangaf dat het tijd was om eens goed naar het aantal wedstrijden te kijken, de doorslag heeft gegeven", zegt Gerrard in een vraaggesprek met The Daily Mail. Dit is overigens geen verwijt naar de Noord-Ierse coach, geeft de middenvelder aan. "Ik ben verstandig genoeg om te realiseren dat dit het beste is voor iedereen. Ik word komende zomer 35 jaar. Maar toch was het zeer lastig om te horen, aangezien ik altijd een vaste waarde was bij Liverpool."

Gerrard relativeert zijn veelbesproken vertrek bij The Reds. "Ik accepteer de situatie en zal alles blijven geven. Of ik nou in de basis sta of van de bank kom. Ik heb hier zo lang gespeeld. Ik kom al sinds mijn achtste op het trainingscomplex. Ik wist dat het ooit ten einde zou komen. Het is nu zover en dat het was een emotioneel besluit", aldus de captain van Liverpool.

De routinier werd voor het Champions League-duel met Real Madrid aan de kant gehouden door Rodgers en dat deed hem pijn, ook al wilde de manager dat het clubicoon fit zou worden. Vervolgens begon Gerrard in een aantal Premier League-wedstrijden ook als reserve. Afgelopen zomer zette Gerrard al een punt achter zijn interlandcarrière, zodat hij zich volledig kon focussen op de duels van Liverpool.

Gerrard heeft aangekondigd dat hij de overstap naar de Amerikaanse competitie (MLS) zal maken. Het is nog niet bekend bij welke club de ervaren middenvelder aan de slag zal gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen