Brandts over Slory: "Ik kan niks met al die verhalen"

12 januari 2015, 12:32

Het is één van de meest opmerkelijke nationale transfers van deze winter tot nu toe: de terugkeer van Andwele Slory in de Eredivisie. Zo'n drie jaar nadat hij zijn profcarrière beëindigde, heeft de voormalig Oranje-international een contract getekend bij FC Dordrecht. Coach Ernie Brandts ziet mogelijkheden.

Slory speelde in het verleden voor Feyenoord en kende na zijn vertrek uit de Kuip, in 2010, korte buitenlandse avonturen bij Levski Sofia en Adelaide United. De aanvaller verloor zijn motivatie en vertrouwen in de voetbalwereld en hing zijn schoenen aan de wilgen, tot FC Dordrecht aanklopte. Brandts is ervan overtuigd dat de aanvaller, ondanks de voortijdige beëindiging van zijn voorgaande contracten, van waarde kan zijn.

"We hebben een beperkt budget, spelers mogen niks kosten. Je kan twee dingen doen: afgaan op allerlei verhalen of iemand een tweede kans geven. Wij kiezen voor dat laatste. Ik kan niks met al die verhalen. Ik zie een speler met mogelijkheden, die bij Feyenoord en Oranje heeft gespeeld. Dan moet je wat kunnen toch? Andy maakt op mij een goede indruk. In mijn selectie zitten weinig spelers met eredivisie-ervaring. Hij brengt dat met zich mee, kan een sturende rol vervullen. Het zegt ook wel wat dat hij in die drie jaar tijd maar twee kilo is aangekomen. Die waren er ook nog eens snel af. Fysiek zit het wel goed, maar Andy mist wedstrijdritme. Of hij zaterdag tegen AZ speelt? Je weet het nooit. We hebben nog een paar dagen de tijd", zegt hij in Metro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen