Champagne blijft optimistisch over FIFA-verkiezing

13 januari 2015, 15:12

Men verwacht niet dat Jérôme Champagne een serieuze kanshebber voor het voorzitterschap van de FIFA is, maar de Fransman denkt zelf dat hij wel degelijk in de race is om de nieuwe preses van de mondiale voetbalbond te worden. Hij denkt niet dat zijn kansen geslonken zijn door de kandidatuur van de Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein. "Hij drukt mij zeker niet uit de race."

In gesprek met het Britse Press Association stelt Champagne dat de plannen van Prins Ali nog niet echt concreet zijn. "Hij heeft nog geen programma gepresenteerd, tot nu toe doet hij het louter met slogans", aldus de Fransman. Net als Prins Ali gaat hij het gevecht om het presidentschap aan met de 78-jarige Sepp Blatter, die al sinds 1998 voorzitter van de FIFA is en zich herkiesbaar gesteld heeft voor nog een termijn. Kandidaten hebben tot 29 januari de tijd om zich aan te melden.

Blatter gaf aan dat hij verheugd is met de kandidaatstelling van de Jordaanse prins en daar sluit Champagne zich bij aan. "Een open en democratisch proces is belangrijk voor de toekomst van het voetbal. Ik ben tot dusver de enige die gedetailleerde, concrete en financieel goed onderbouwde plannen heeft gepresenteerd. Ik praat veel met voorzitters van verschillen bonden en ben zeer optimistisch gestemd."

In de verkiezing lijkt Blatter te kunnen rekenen op de steun van de voetbalfederaties van Azië, Oceanië en Afrika.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen