Ook oud-speler Ginola wil strijd met Blatter aangaan

16 januari 2015, 11:35

Na de Fransman Jérôme Champagne en de Jordaanse prins Ali Bin Al Hussein wil ook David Ginola een gooi doen naar het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond. De voormalig speler van onder meer Tottenham Hotspur en Paris Saint Germain wil de strijd aangaan met Sepp Blatter, de huidige FIFA-preses.

In een verklaring op zijn eigen website geeft Ginola aan waarom hij voorzitter van de FIFA wil worden. "Ik stel me kandidaat om ik, net zoals jullie, van voetbal houd. Iedereen weet dat het huidige systeem van de FIFA niet werkt. Er moet verandering komen en daar kan ik niet in mijn eentje voor zorgen. Daarom heb ik jullie hulp nodig, samen staan we sterk. Door je aan te sluiten bij mijn team zeg je 'ja' tegen een FIFA die staat voor democratie, gelijkheid en transparantie. Ook zeg je 'ja' tegen een FIFA waar het maar om één ding gaat: voetbal."

Ondanks de mooie plannen van Ginola is het onzeker of hij daadwerkelijk de strijd met Blatter aan kan gaan. Om door de FIFA erkend te worden als kandidaat, moet hij de steun van minimaal vijf nationale voetbalbonden hebben. Bovendien moet hij aantoonbare ervaring als bestuurder in de voetbalwereld kunnen voorleggen.

De 47-jarige Ginola beëindigde in 2002 zijn actieve carrière. Hij speelde zeventien keer voor de nationale ploeg van Frankrijk, zijn interlandcarrière raakte in het slop nadat hij door toenmalig bondscoach Gérard Houllier werd aangewezen als zondebok voor de misgelopen kwalificatie voor het wereldkampioenschap van 1994.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen