De Boer weet dat het beter moet: "Dat komt goed"

16 januari 2015, 22:26   Bijgewerkt: 16 januari 2015, 23:13

Helemaal van harte ging het niet, maar Ajax wist vrijdagavond wel drie punten bij te schrijven. FC Groningen maakte het de Amsterdammers behoorlijk lastig in de Amsterdam ArenA, maar dankzij een treffer van Ricardo Kishna en een eigen doelpunt van Johan Kappelhof won de nummer twee van de Eredivisie met 2-0. Coach Frank de Boer is 'gematigd tevreden'. "Drie punten en de nul gehouden", was zijn korte conclusie.

Het resultaat staat, maar De Boer beseft wel dat het beter moet. "Ja, je kijkt naar het totale plaatje. De eerste helft was redelijk tot goed, we hadden controle en creëereden kansen. We hadden de 2-0 kunnen maken. De tweede helft was niet goed, bij een paar jongens leek het of ze er doorheen zaten. Daar was ik niet tevreden over. Ze hadden niet de frisheid om door te zetten. Uiteindelijk win je wel met 2-0 en dat is de conclusie van deze wedstrijd", stelt de coach van Ajax voor de camera van FOX Sports.

De Groningse bezoekers wisten een aantal keren voor gevaar te stichten voor het Amsterdamse doel. "We zijn inderdaad een paar keer goed weggekomen", erkent De Boer. "Eén keer zeker, met die aanval waar Antonia het eindstadion was. Hij lepelde hem gelukkig naast. Verder hadden ze wel dreiging, maar eigenlijk kregen ze maar één echte kans. We hadden het wel lastig", aldus de Ajax-trainer.

De Ajacieden oogden dus niet al te fris. Wellicht speelt de hoeveelheid trainingsarbeid daarin mee. Dat is een bewuste keuze, zegt De Boer. "Het is nog een heel lang seizoen, met de Europa League en de competitie, je moet daarin investeren. Als je te weinig traint, dan krijg je aan het einde van het seizoen misschien wel het deksel op de neus. Daar moet je wel eens risico in nemen."

Omdat Ajax op vrijdag speelde, kan het in de rest van het weekend lekker achterover leunen en kijken wat de concurrentie doet. "We gaan met een goed gevoel naar Feyenoord toe. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen weet dat het beter moet. Maar dat komt goed. Laat de concurrentie het nu eerst maar doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen