RKC Waalwijk sprokkelt geld bij elkaar en blijft profclub

21 januari 2015, 10:59

RKC Waalwijk gaat ook komend seizoen door het leven als een professionele voetbalclub. De Brabantse club heeft zo goed als voldoende geld ingezameld om de club van haar ondergang te redden. Dat heeft algemeen directeur Remco Oversier tegenover Voetbal International bevestigd. Hij stelde ook dat Martin Jol weer een rol bij de Waalwijkers gaat vervullen.

Er was 600.000 euro nodig om de toekomst van RKC veilig te stellen en tot op heden is er 550.000 euro verzameld. De externe sponsor Harry Maton, die een benefietavond organiseerde, wist meer dan een ton op te halen voor de noodlijdende club. "Dat er dit soort mooie initiatieven worden georganiseerd tekent toch de saamhorigheid van onze club", aldus Oversier.

Martin Jol heeft overstemming bereikt met de club, hij zal een klankbordfunctie bekleden. "Een paar maal per jaar zal Martin ons een spiegel voorhouden wat betreft het technisch beleid. Dat een man met zo'n staat van dienst daartoe bereid is, is geweldig", glimlacht Oversier. Niet alleen Jol, maar ook andere coryfeeën zullen zich inzetten voor het reddingsplan van RKC.

De club heeft dus nog een kleine 50.000 euro nodig. Oversier denkt dat dit bedrag snel opgehaald zal zijn. "Ook supporters zijn inmiddels druk in de weer geld bijeen te harken. Het zou goed kunnen dat onze fans met het afnemen van een of twee obligaties uiteindelijk het sluitstuk zullen vormen van ons reddingsplan. Dat betekent dat we volgend seizoen weer op nul kunnen beginnen met RKC en langzaam kunnen groeien naar een stabiele positie in de middenmoot van de Jupiler League", besluit de algemeen directeur.

Op sportief vlak gaat het dit seizoen dramatisch met RKC. Na de degradatie uit de Eredivisie bezetten de Brabanders de laatste plaats in de Jupiler League, met vijf punten achterstand op Helmond Sport en MVV Maastricht. De Waalwijkers wisten slechts twaalf punten te verzamelen in twintig optredens. Afgelopen weekend werd er wel een succes geboekt. In eigen huis werd nummer twee Roda JC met 3-0 aan de kant gezet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen