Herstelde Berghuis in de basis bij AZ tegen Twente

26 januari 2015, 14:36

Steven Berghuis begint dinsdag in de basis bij AZ in de uitwedstrijd tegen zijn oude club FC Twente, in de kwartfinale van de KNVB Beker. De 23-jarige aanvaller was afgelopen weekend nog afwezig in het competitieduel met PEC Zwolle (1-1). Hij had griep en koorts.

"Zondag heeft Steven al weer op het veld gestaan met de beloften en reserves van het eerste. Hij staat tegen Twente in de basis", verklapt AZ-coach John van den Brom op de clubwebsite. "Verder is iedereen fit uit de wedstrijd tegen PEC Zwolle gekomen." Jan Wuytens is nog wel afwezig. De verdediger heeft last van een bovenbeenblessure.

"Het belang van deze wedstrijd is voor iedereen duidelijk", vervolgt Van den Brom. "FC Twente - AZ is dé topper van deze ronde. De traditionele top-drie is al uitgeschakeld, dus de subtoppers ruiken hun kansen. Het geeft onze spelers een mooie stimulans. Stiekem denken we al aan de finale in De Kuip. Dat zullen alle clubs doen die nog in het toernooi zitten."

Tegenstander FC Twente speelt sinds kort in een nieuw systeem, dat als 5-3-2 of 3-5-2 gezien kan worden. Van der Brom vindt het een 'interessant systeem'. "Maar wij gaan ons systeem er in ieder geval niet op aanpassen", reageert de oefenmeester. "Wij doen het goed in uitwedstrijden en zijn klaar om de strijd aan te gaan. Het wordt een interessante en mooie bekeravond."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen