FC Utrecht over diefstal: "Eenmansactie van medewerker"

4 februari 2015, 09:53

In een verklaring op de eigen website heeft ook FC Utrecht tekst en uitleg gegeven bij de veelbesproken 'overval' van vorige week. Uit de kluis van de club werd een fors bedrag buitgemaakt. Inmiddels is gebleken dat een medewerker van FC Utrecht achter de diefstal zit, hij zit inmiddels achter slot en grendel.

"Wij begrijpen dat de verschillende versies van het verhaal in de media leidden tot verwarring. Bij ons, intern, was hier geen moment sprake van. Hetgeen heeft plaatsgevonden, is als overval uitgelegd, maar wij wisten intern al vrij snel dat het hier om verduistering c.q. diefstal ging", legt directeur Wilco van Schaik uit.

"Aannames als zou een overval door FC Utrecht in scène zijn gezet, zijn volstrekt onjuist", benadrukt hij. "Op basis van de informatie zoals die nu door het OM is gecommuniceerd, gaat het om een eenmansactie van een inmiddels geschorste medewerker in ons bedrijf waarbij mogelijk externe handlangers betrokken zijn."

Van Schaik stelt dat de club door het OM 'met klem' gevraagd was om afgelopen week geen uitlatingen te doen over de overval en het lopende onderzoek. "Dat had te maken met het feit dat er mogelijk een netwerk achter kon zitten. En dat netwerk moest zorgvuldig door justitie worden nagetrokken en onderzocht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen