Huntelaar hoeft 'slechts' vier duels te missen

4 februari 2015, 11:49

Klaas-Jan Huntelaar hoeft geen zes, maar 'slechts' vier wedstrijden van zijn club Schalke 04 te missen. De spits werd aanvankelijk voor zes duels onvoorwaardelijk geschorst, maar zijn club ging niet akkoord met die straf. De Duitse bond besloot vervolgens om deze zes duels in stand te houden, maar twee daarvan zijn voorwaardelijk. In praktijk hoeft de Nederlander voorlopig dus maar vier wedstrijden te missen.

Huntelaar kreeg de forse straf omdat hij in de wedstrijd tegen Hannover 96 tegenstander Manuel Schmiedebach van achteren neertrapte. Van opzet was echter geen sprake, beweert de Oranje-international. "De tegenstander stond op het punt om een counter in te zetten en we waren op hoge snelheid. Ik wilde voor de bal gaan, maar deze was verder van mij af dan ik aanvankelijk ingeschat had. Dat zag ik later ook op de beelden. Na het bekijken van het beeldmateriaal moet ik zeggen dat de scheidsrechter het goed gezien heeft. Ik heb de situatie niet goed ingeschat. Ik wist niet dat het zo hard was. Ik ben ook geen harde speler. Ik heb in mijn hele periode in de Bundesliga één keer twee gele kaarten gekregen, nog nooit rechtstreeks rood", stelde hij.

Door zijn rode kaart ontbrak Huntelaar dinsdag al in de wedstrijd tegen Bayern München (1-1). Hij moet ook de duels met Borussia Mönchengladbach, Eintracht Frankfurt en Werder Bremen nog vanaf de tribune bekijken. Op 28 februari, in de beladen derby tegen Borussia Dortmund, mag de spits zijn rentree maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen