'Ajax moet vrezen voor financieel bloedbad na kapitale blunder'

22 maart 2023, 18:37
Foto: © ProShots

Indien Ajax er dit seizoen niet in slaagt om zich via de competitie te kwalificeren voor in ieder geval de voorrondes van de Champions League, dan dreigt een 'financieel bloedbad', zo schrijft Mike Verweij. Mocht trainer John Heitinga zijn elftal niet naar de tweede plaats weten te leiden, dan betalen de Amsterdammers volgens de Telegraaf-journalist een hoge prijs voor een 'kapitale blunder'.

Daarmee doelt Verweij op de beslissing om lange tijd geen opvolger aan te stellen voor de in Amsterdam zeer succesvolle Marc Overmars, die in februari 2022 wegens wangedrag de laan uit werd gestuurd. 'Het technisch beleid in handen van Edwin van der Sar en de 'groentjes' Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar leggen, kan met terugwerkende kracht als een kapitale blunder worden bestempeld', zo concludeert Verweij. 

Inmiddels kondigde Hamstra zijn vertrek bij Ajax aan en lijkt het een kwestie van tijd dat Ajax in de persoon van voormalig Liverpool-directeur Julian Ward eindelijk een nieuwe sterke man aantrekt die het technisch beleid vorm moet gaan geven. Voor Huntelaar is in de nieuwe organisatie, in tegenstelling tot Hamstra, wél een rol weggelegd. 'In de oud-topspits van onder meer Ajax, Real Madrid, AC Milan, Schalke 04 en Oranje ziet de clubleiding wel toekomst', schrijft Verweij. 

Malenovic

Afgelopen zomer wendde Ajax zich tot Milos Malenovic, de zaakwaarnemer van toenmalig trainer Alfred Schreuder en aanvoerder Dusan Tadic. Hij moest 'bruggen slaan tussen Ajax, andere clubs, agenten en spelers, omdat het contactenboekje van Van der Sar, Huntelaar en Hamstra tekort schoot', vat Verweij samen. Daarbij is het maar de vraag of de belangenbehartiger een flinke som heeft verdiend aan de transfers die hij namens de Amsterdammers afhandelde. 'Zelf zegt hij dat daar geen sprake van is en hij alleen alles in het werk stelde om voor Schreuder en Tadic een zo sterk mogelijk Ajax te formeren. Maar vreemd was het – binnen een instituut als Ajax – wel. Zeker in de wetenschap dat Overmars samen met Ten Hag en dus zonder hulp van buitenaf telkens weer een ijzersterke selectie smeedde', aldus Verweij. 

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
avatar

Lekker met schone lei aan de nieuwe voorbereiding beginnen Sar lekker naar ten Hag !!!!

Koempel
Link gekopieerd!
avatar

Overmars had je nooit weg moeten sturen voor zoiets onschuldigs als een paar dickpics. Je had gewoon weekje de losers van de mainstream media moeten negeren! Go Woke, gone broke!

Hebjehemweer
Link gekopieerd!
avatar

100%

HARMEN72
Link gekopieerd!
avatar

Klopt hellemaal iedereen verdiend 2 kans

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Bloedbad is wel erg stoere taal, maar er zullen zeker gevolgen gaan komen. Ben ik ook bang voor. En Heitinga kan er niet zoveel aan doen denk ik. Er is nog een zwaar programma en ik heb niet het idee dat Ajax de tweede plek kan vasthouden.

HARMEN72
Link gekopieerd!
avatar

Helle directie moeten ze er uit trappen

PokeBowl
Link gekopieerd!
avatar

Het moge duidelijk zijn dat ik geen Ajax supporter ben, maar het komt ongetwijfeld goed. Er is enorm veel kennis in huis en de aantrekkingskracht is er nog steeds. Het vertrek van Overmars was zo plotseling, een normale overdracht van lopende zaken was nooit mogelijk. Daarbij komt kijken dat Overmars (bron: NRC Podcast) alles uit zijn hoofd deed. Er was geen enkele vorm van documentatie van spelers lijsten etc, het zat allemaal in zijn hoofd. Daar zal ongetwijfeld lering uit worden getrokken en verder is er een RvC die echt wel ervoor zorgt dat het niet al teveel in de rode cijfers loopt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen