Huntelaar blij met gehaalde 'nummer één' en gaat in op rol Van der Sar

23 februari 2023, 16:05
Huntelaar blij met gehaalde 'nummer één' en gaat in op rol Van der Sar

Klaas-Jan Huntelaar is uiterst te spreken over de nieuwe doelman Gerónimo Rulli. De Argentijn werd gehaald als eerste keeper en heeft vooralsnog een goede indruk gemaakt. 

Deze winter moest er een nieuwe keeper komen, want afgelopen zomer werd de komst van Odysseas Vlachodimos nog tegengehouden door de Raad van Commissarissen. Voor Huntelaar was het dan ook fijn om nu wel toe te slaan. "We zijn blij dat Rulli is gekomen. Hij was onze eerste keus. Zijn komst is breed gedragen door de club. Ook Edwin van der Sar heeft daar uiteraard een stem in gehad", vertelt de tijdelijke technisch directeur van Ajax in gesprek met Het Parool.

Lees ook: Turbulente start voor Rulli bij Ajax: "Dat was best apart voor mij"

Ook Heitinga vol lof over Rulli

Trainer John Heitinga is eveneens te spreken over de prestaties van Rulli. Tijdens de persconferentie van woensdag voor het duel tegen Union Berlin ging John Heitinga er nog wat dieper op in. "Hij heeft zich snel aangepast aan onze manier van spelen. Van achteruit geeft hij sturing aan de opbouw en de organisatie, hij keept met veel zelfvertrouwen. En hij heeft zich in een paar cruciale situaties onderscheiden."

Voor Rulli ligt vanavond misschien wel een heldenrol in het verschiet. Ajax hoopt zich ten koste van Union Berlin te verzekeren van een plek bij de laatste zestien van de Europa League. Het heenduel eindigde in 0-0. Mocht de stand vanavond na negentig en eventueel 120 minuten nog steeds gelijk zijn, moeten strafschoppen de beslissing brengen. In 2021 was de Argentijn belangrijk in de finale van de Europa League met Villarreal tegen Manchester United. De keeper keerde de inzet van Manchester United-doelman David de Gea en schoot vervolgens zelf de winnende tegen de touwen. "Hij weet hoe je 'm moet maken, maar hij staat niet op mijn lijstje. We zijn totaal niet met penalty's bezig geweest", vult Heitinga aan.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Meer over:

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
avatar

Anayseer die andere aankopen dan ook even, Klaas! Dan ziet het er een stuk minder rooskleurig uit.

Ajax2022
Link gekopieerd!
avatar

Droeftoeter ,altijd wat te zeiken ,lag toch allemaal aan de manier van Her Schreuder en Her Flick uit Duitsland, iedereen ging er op achteruit ,hij maakte niemand beter ,nooit met een plan gewerkt ,niemand begreep zijn aanpak , zat volgens mij aan de drugs die Schreuder

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen