PSV blijft ook in Alkmaar kaarsrecht overeind

13 februari 2015, 21:51   Bijgewerkt: 13 februari 2015, 22:33

Niets en niemand lijkt PSV, in zijn jacht op het kampioenschap, meer pootje te kunnen lichten. Ook de lastige uitwedstrijd tegen het uitstekend draaiende AZ, de nummer vier van de ranglijst, bracht de koploper vrijdag tot een goed einde. Een snelle 0-2 voorsprong werd nog uit handen gegeven, maar daarna trok PSV het duel alsnog naar zich toe: 2-4. Luuk de Jong scoorde drie keer voor de ploeg uit Eindhoven.

Het was een duel om naar uit te kijken, AZ-PSV. De koploper moest op bezoek bij de ploeg die de afgelopen weken en maanden langzaam maar zeker omhoog geslopen is en inmiddels het vizier heeft gericht op plek twee, waarop nu Ajax staat. Datzelfde Ajax werd vorige week, in de ArenA, met 0-1 geklopt, Onder coach John van den Brom heeft AZ vertrouwen en bravoure gekregen en het was vastbesloten om ook PSV te verrassen.

Alle ingrediënten voor een spannende pot voetbal leken om die reden aanwezig. Dat werd het ook, met PSV uiteindelijk als terechte winnaar (2-4). Toch had AZ redenen om zich te beklagen, vooral over een beslissing van scheidsrechter Bas Nijhuis na amper een kwartier. Hij gaf geel aan Karim Rekik, terwijl de PSV-verdediger de doorgebroken Robert Mühren naar de grond werkte en rood had moeten krijgen. Nijhuis beoordeelde de spits niet als 'doorgebroken' en hield het bij geel. Opmerkelijk, want in de rug van Rekik was niemand te vinden.

PSV wankelde en een herhaling van vorige week, toen AZ tegen FC Groningen een 2-0 achterstand om wist te buigen in een 2-4 zege, leek tot de mogelijkheden te behoren. Zo ver liet de koploper het echter niet komen. Net op het moment dat het publiek in Alkmaar er eens goed voor ging zitten en hoopte dat de thuisploeg door kon drukken, sloeg PSV genadeloos toe. Na een klein kwartier in de tweede helft scoorde het binnen korte tijd via Wijnaldum en opnieuw De Jong, die zo zijn derde doelpunt van de avond noteerde.

Deze nieuwe achterstand kwam AZ niet meer te boven. Het lepe PSV kreeg in het laatste half uur nog kansen op een ruimere zege, maar met name de jarige Memphis Depay was niet scherp. Het deed de ploeg uit Eindhoven geen pijn, want de drie punten waren binnen. De volgende horde richting de titel is genomen.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen