Assistent Lukkien wijst Emmen af en blijft in Groningen

16 februari 2015, 10:31

Dick Lukkien en FC Groningen hebben elkaar gevonden in een langere samenwerking. De assistent-coach heeft zijn contract in Euroborg met maar liefst drie seizoenen verlengd. Dat meldt de huidige nummer elf van de Eredivisie via de officiële clubkandalen.

Lukkien was in beeld om de nieuwe hoofdcoach te worden van FC Emmen, waar Joop Gall aan het einde van het seizoen vertrekt. De 42-jarige Veendammer heeft de Drenten echter nul op het rekest gegeven. Een moeilijke keuze, zo geeft hij aan. "Ik heb mijn ambitie om ooit hoofdtrainer in het betaalde voetbal te worden, nooit onder stoelen of banken gestoken. Dat papiertje heb ik niet voor niets gehaald. Met FC Emmen heb ik een aantal goede gesprekken gevoerd, maar FC Groningen gaf direct aan mij ook na dit seizoen bij de club te willen houden."

De rechterhand van Erwin van de Looi hoopt dat de hoofdcoach ook zijn contract bij Groningen zal verlengen. De club is met Van de Looi nog in gesprek, met de intentie om met elkaar door te gaan is al uitgesproken. "Ik wil duidelijk stellen dat ik hoop dat Erwin de komende jaren op een goede wijze hoofdtrainer is en blijft van FC Groningen", aldus Lukkien. "Wij werken op zeer prettige wijze samen. Ik krijg de waardering en het perspectief bij FC Groningen is goed. Ik ben hier nog niet klaar en uit het feit dat ik een driejarige aanbieding heb gekregen, spreekt veel vertrouwen richting de toekomst. Het was geen gemakkelijke keuze voor me, maar ik ben heel blij met deze uitkomst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen