Vitesse-icoon Bos krijgt borstbeeld op Papendal

17 februari 2015, 08:25

Theo Bos krijgt een borstbeeld op Papendal, het trainingscomplex van Vitesse. Het kunstwerk van het clubicoon wordt op zaterdag 14 maart onthuld, in het bijzijn van zijn weduwe Marieke Bos. Dat meldt De Gelderlander. De voormalig profvoetballer overleed in 2013 op 47-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Bij de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle op 28 februari, de sterfdag van Bos, wordt een inzamelingsactie gehouden om het beeld te bekostigen. "Wij willen alle supporters de kans geven bij te dragen aan een blijvende herinnering aan Theo Bos", stelt initiatiefnemer Marco Moll, die zijn idee eind vorig jaar aan de clubleiding van Vitesse presenteerde. Bos verdedigde in zijn carrière als speler maar liefst 369 keer de clubkleuren van Vitesse.

Na de onthulling van het kunstwerk zal er een erewedstrijd worden gespeeld. Vitesse Legends, tot voor kort Oud Vitesse, speelt dan tegen Team Theo Bos. Volgens Theo Janssen, ook een initiatiefnemer, een 'ideale start'. "Wij vinden het een eer. Theo Bos betekent heel veel voor iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt. Een geweldig gebaar van de fans, ik ben ze daar dankbaar voor."

De weduwe van het clubicoon wordt nauw betrokken bij het project. Zij heeft onder meer de foto uitgezocht waarop het beeld gebaseerd zal zijn. "Wij als familie zijn ontzettend trots op de supporters die dit willen realiseren. Onze wens is dat het beeld bij Vitesse komt te staan, zodat iedereen er naar kan kijken. Theo Bos is Vitesse", aldus Marieke Bos.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen