Stam teruggefloten: "We worden in de maling genomen"

18 februari 2015, 08:36

Op last van de KNVB en de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) mag Jaap Stam niet meer zo nadrukkelijk coachen in wedstrijden van Jong Ajax. "We worden in de maling genomen", moppert CBV-voorzitter Leo Beenhakker in gesprek met De Telegraaf.

"Bij Sparta - Jong Ajax heb ik anderhalf uur tegen de welgevormde schedel van Jaap aangekeken, terwijl de schedel van Andries Ulderink, op papier de hoofdcoach, maar twee keer voorbij kwam. Toen hij het veld op kwam en er weer af ging…", aldus Beenhakker. "Jaap stond negentig minuten lang aan de rand van het veld te coachen en Andries zat erbij en keek ernaar." Stam is op papier assistent-trainer van Jong Ajax. De voormalige topverdediger is niet in het bezit van de vereiste papieren om als hoofdcoach te mogen werken.

Dezelfde constructie was vorig seizoen te zien bij FC Twente, waar Michel Jansen als een stroman fungeerde voor de (toen nog) ongediplomeerde Alfred Schreuder. Inmiddels zijn de licentievoorwaarden aangescherpt door de KNVB, na overleg met de CBV. Beenhakker: "We worden als CBV in de maling genomen en dat stoort ons in zeer grote mate. Daarnaast vinden we dat de KNVB er slap mee omging."

"Het gaat me niet om Jaap. Als ik hem tegenkom, geef ik hem een hand en een zoen", vervolgt Beenhakker. "We blijven ons hard maken voor de trainers die met heel veel pijn en moeite hun CBV-diploma hebben gehaald, maar zonder werk zitten."

Het lijkt te werken, want afgelopen maandag tegen Roda JC Kerkrade (3-3) trad niet Stam, maar Ulderink op de voorgrond bij Jong Ajax. De KNVB heeft eerder deze week overigens aangegeven een speciaal traject uit te stippelen zodat Stam alsnog zijn trainersdiploma kan halen. De voormalig Oranje-international vindt de reguliere weg niet prettig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen