Dost helpt Wolfsburg met twee treffers ook langs Hertha

22 februari 2015, 19:35   Bijgewerkt: 22 februari 2015, 19:42

Bas Dost heeft zijn geweldige vorm voort weten te zetten tegen Hertha BSC. De aanvaller hielp VfL Wolfsburg eigenhandig aan een 2-1 zege op de laagvlieger, door de voltallige productie van zijn club voor zijn rekening te nemen. Door de twee treffers staat de doelpuntenteller van Dost dit kalenderjaar op negen competitiedoelpunten.

Dat Dost in topvorm steekt, werd deze week maar weer eens duidelijk. Afgelopen donderdag scoorde hij twee keer tegen Sporting Lissabon en hielp zijn club daarmee aan een prima resultaat in de Europa League (2-0 zege). Tegen Hertha had de oud-speler van sc Heerenveen niet lang nodig om het net weer te vinden. Na tien minuten was het al raak, toen hij na doorkoppen van André Schürrle de bal in de korte hoek in het net liet verdwijnen. Twintig minuten na die goal kwamen de bezoekers uit de hoofdstad verrassend op gelijke hoogte. Julian Schieber tikte van dichtbij binnen en tekende zijn zevende competitiedoelpunt aan.

Even leek het erop dat de nummer twee van de Bundesliga punten zou morsen, maar Dost voorkwam dat in de slotfase. Hij was in de 74ste minuut alert, nadat Luiz Gustavo de bal snoeihard tegen de paal vuurde. Dost tikte de rebound van dichtbij binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 2-1. Het was voor Dost alweer de negende competitietreffer van 2015.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen