Ajax krijgt na duel met Legia mogelijk dubbele sanctie

4 maart 2015, 17:23

Er hangt Ajax een dubbele sanctie boven het hoofd, naar aanleiding van de gang van zaken tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Legia Warschau (1-0 winst). Dat heeft de UEFA aan de club laten weten. Het voetbalorgaan heeft onder meer een onderzoek naar de geblokkeerde trappen op de eerste ring van de Zuidtribune ingesteld.

Mocht Ajax beboet worden voor deze constellatie, dan zal dat niet de eerste keer zijn. Vorig jaar kreeg de Amsterdamse club ook al een straf opgelegd vanwege geblokkeerde trappen. Destijds ging het om het bezoekersvak, tijdens de Champions League-wedstrijd Ajax-APOEL Nicosia. Voor andere Nederlandse clubs is een boete voor een dergelijk voorval ook niet vreemd.

De trappen en vakopgangen moeten vrij blijven, aangezien het stadion in geval van nood ontruimd moet kunnen worden en hulpverleners zich eenvoudig via de trappen moeten kunnen verplaatsen. "Ajax blijft dan ook een dringend beroep doen op supporters om de trappen vrij te houden", meldt de club.

Mogelijk wordt Ajax ook bestraft voor het feit dat er vanuit vak 124 een voorwerp op het veld gegooid werd. Dat gebeurde kort na het winnende doelpunt van Arek Milik. De Amsterdammers proberen de dader te traceren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen