Van den Brom: "Heb bij alle clubs vrijwel direct resultaat"

5 maart 2015, 12:40   Bijgewerkt: 5 maart 2015, 13:36

John van den Brom werd vorig seizoen ontslagen bij het Belgische Anderlecht, maar is bezig zijn blazoen in de voetbalwereld weer op te poetsen. Met AZ staat hij momenteel knap derde in de Eredivisie en hijgt hij in de nek van nummer twee Ajax. Van den Brom is blij dat het hem voor de wind gaat in Alkmaar, al heeft hij vorig jaar op persoonlijk vlak een moeilijke periode beleefd.

In het Algemeen Dagblad probeert de oud-coach van AGOVV, ADO Den Haag en Vitesse zijn succesformule te ontleden. "Onze directeur Robert Eenhoorn zei het laatst treffend. Hij zei: 'Jij bent een mensenmens. Mensen voelen zich bij jou snel op hun gemak.' Ik denk dat dat wel klopt. Ik heb wat dat betreft niets tegen de term people manager, al vind ik wel dat het vak van trainer meer is dan alleen het verbinden van mensen", zegt hij.

"Als je kijkt naar mijn elftallen, spelen daar vaak veel jonge spelers in. Hier bij AZ ook weer. Een kwaliteit is dat ik jonge spelers beter kan maken én hen vertrouwen durf te geven. Ik kan een elftal in relatief korte tijd naar mijn hand zetten. Dat past bij mij. Bij alle clubs heb ik vrijwel direct resultaat gehaald."

Momenteel gaat het Van den Brom voor de wind, al was dat eind vorig kalenderjaar wel anders. Bij zijn vrouw werd toen kanker geconstateerd. Inmiddels is ze genezen. "Mensen konden het misschien niet altijd aan me zien bij AZ, maar ik zeg eerlijk: Toen was ik er niet helemaal bij", zegt de coach. "Het is altijd een risico, blijft de kanker of is het helemaal weg. In de tijd ervoor ben je blij dat je afleiding hebt. Ik heb iedereen bij AZ direct ingelicht en ze hebben alle medewerking verleend. Mijn vrouw zei ook: 'Ik voel me niet ziek, ik kan gewoon nog alles doen, ga jij nou maar naar Alkmaar.' Ze was ongelooflijk krachtig."

Hij geeft toe dat de situatie niet gemakkelijk was. "Natuurlijk vrat het aan me, maar ik ben van nature nu eenmaal een positief mens. Het komt allemaal goed, dacht ik de hele tijd. Bovendien: het voetbal was een uitlaatklep. Als je positief een wedstrijd ingaat, is de kans groter dat je wint. Het is onzin misschien, maar ik voel me daar prettig bij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen