Half jaar in luwte doet Van Basten goed: "Heerlijk"

6 maart 2015, 09:15

Marco van Basten opteerde er in september voor om een stapje terug te doen bij AZ, vanwege stressverschijnselen. Hij is nu ongeveer een half jaar werkzaam als assistent-coach in Alkmaar en voelt zich daar heel goed bij. De oud-international zit uitstekend in zijn vel, in tegenstelling tot een tijdje geleden. "Met de functiewisseling was het zó verdwenen. Het was de verantwoordelijkheid die het hoofdtrainerschap met zich meebracht."

De verantwoordelijkheden en druk hadden een negatieve uitwerking op Van Basten. "Ik had last van stress. Dan moet je denken aan slecht slapen, vermoeidheid, zweetaanvallen en dat soort dingen. Dat bleef terugkomen, dus op een gegeven moment heb ik gezegd dat ik dat niet meer wilde", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "De draaglast was een constant fenomeen. Dat vond ik vervelend. Ik voelde me er heel verantwoordelijk onder als eindverantwoordelijke bij een voetbalclub. Het uitte zich dus in fysieke klachten en dat werd er niet beter en prettiger op", kijkt de oefenmeester terug,

"En dan kun je met z'n allen allemaal wel een hele hoop willen. Maar als je je niet lekker voelt, dan kun je beter wat anders gaan doen. Ik heb het op deze manier proberen om te draaien en voel me er nu heerlijk bij", legt de rechterhand van hoofdcoach John van den Brom uit. "Ik denk dan ook dat we op een goede manier aan het werk zijn met zijn allen. Het heeft volgens mij alleen maar positieve gevolgen gehad tot nu toe. Ik vind deze situatie dan ook prettig, zoals het nu gaat. Lol heb ik altijd wel gehad, maar in deze omstandigheden heb ik rust en ben ik tevreden. Ik ben meer ontspannen en dat is ook een hoop waard."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen