Topscout: "Depay verder dan Ronaldo op die leeftijd"

9 maart 2015, 09:48

Ed van Stijn, topscout van onder meer Manchester United, is vol lof over de ontwikkeling van Memphis Depay. De voormalig profvoetballer laat bij Omroep Brabant weten dat hij de jonge PSV'er al geruime tijd in de gaten houdt. De manier waarop hij zich op deze leeftijd al manifesteert, belooft volgens Van Stijn veel goeds.

"Depay heeft zijn onmiskenbare talent alleen maar verder ontwikkeld. Zijn spel is zo gevarieerd dat je waardering krijgt voor de kleinste details", zegt hij over de 21-jarige Oranje-international. Van Stijn was er mede verantwoordelijk voor dat Manchester United in 2003 Cristiano Ronaldo vanuit Portugal naar Engeland haalde. Als hij Depay vergelijkt met Ronaldo, komt hij tot een opmerkelijke conclusie: "Ik vind Depay veel verder in zijn spel. Die heeft zijn talent veel verder ontwikkeld. Ronaldo deed op 21-jarige leeftijd bij Manchester United nog steeds dezelfde dingen fout als toen ik hem als tiener scoutte. Zijn spel was nogal eenzijdig."

De kans is groot dat Depay in de zomer de overstap gaat maken van PSV naar een grotere club. Tottenham Hotspur wordt genoemd, een club die volgens Van Stijn prima bij de talentvolle aanvaller zou passen. "Een club die op het perfecte niveau zit. Hij moet niet meteen naar Barcelona of Real Madrid. Er zijn zat voorbeelden van spelers die te snel voor een topclub hebben gekozen en uiteindelijk niet het beoogde doel hebben gehaald. Daar moet Depay zich aan spiegelen. Maar gezien zijn professionaliteit moet dat goed komen", denkt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen