OM beboet racisten na 'selfie' Fer: "Overduidelijk signaal"

9 maart 2015, 10:19

Het Openbaar Ministerie heeft actie ondernomen naar aanleiding van de racistische reacties op een 'selfie' van Leroy Fer. Op de foto stond Fer samen met een aantal donkere teamgenoten bij Oranje. Na onderzoek van de Amsterdamse politie zijn drie personen die discriminerende reacties bij de selfie hadden geplaatst door lokale politie-eenheden verhoord. De officieren van justitie van de betreffende parketten hebben de drie verdachten inmiddels een boete opgelegd, laat de KNVB maandag weten.

Fer is opgetogen over de acties van justitie: "Ik ben blij met de actie van het OM. Het is een overduidelijk signaal aan iedereen dat dit soort kwetsende zaken gewoon niet kán. Niet binnen en ook niet buiten de lijnen."

Ook Oranje-aanvoerder Robin van Persie is blij dat de racisten door het Openbaar Ministerie opgespoord en bestraft zijn. "Ik ben verheugd dat dit is opgepakt en dat deze personen hier niet zomaar mee wegkomen. Zoals ik na onze laatste wedstrijd tegen Letland ook al aangaf, wij vertegenwoordigen allemaal het Nederlands elftal en daarin maakt kleur niets uit. Bij ons niet en in het 'gewone' leven mag dat ook niet zo zijn."

Daags nadat de selfie geplaatst was, reageerde Van Persie al woedend op de vele racistische reacties. "Daar word ik heel verdrietig van. Ik ben geschokt dat zoiets in 2014 nog gebeurt. Het is beneden alle peil. Dat zoiets überhaupt in ons land gebeurt, daar kan ik met mijn hoofd niet bij. Deze mensen moeten keihard worden aangepakt, op het hoogste niveau. Er moet een voorbeeld worden gesteld", sprak hij half november.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen