Marseille voelt zich bestolen na Franse kraker

15 maart 2015, 23:03   Bijgewerkt: 16 maart 2015, 00:05

Discussies over doellijntechnologie zullen de komende dagen wel de voetbalpraatprogramma's op de Franse televisie domineren. Terecht, want een extra paar ogen op de doellijn had zondag voor de juiste uitkomst in de kraker tussen Olympique Marseille en Olympique Lyon kunnen zorgen. Vlak voor tijd leek een inzet van Marseille volledig de doellijn te zijn gepasseerd, maar de arbitrage nam het niet waar en daardoor bleef het 0-0 in het Stade Vélodrome van Marseille.

Het bewuste moment deed zich voor in de 83ste minuut. Na een hoekschop dacht invaller Lucas Ocampos al glijdend voor de 1-0 te zorgen voor Marseille. In de herhalingen leek de bal volledig over de doellijn, maar de arbitrage zag het niet. Waar vorige week doellijntechnologie nog haar waarde bewees bij Feyenoord - NAC Breda, beschikt men in Frankrijk niet over deze hulpmiddel. Overigens had de scheidsrechter misschien ook kunnen fluiten voor een overtreding van Ocampos op Lyon-keeper Anthony Lopes, maar dat deed hij niet en dus beklaagde Marseille zich met recht, ook na afloop nog, bij de arbitrage.

De frustraties van Marseille kwamen ook tot uiting in haar spel. Jérémy Morel werd in de 86ste minuut met een directe rode kaart van het veld gestuurd na een spijkerharde overtreding op Maxime Gonalons. Een kwartier voor het moment waarover nog lang zal worden nagepraat, was Marseille ook al dicht bij een voorsprong geweest. Na een fout achterin bij Lyon had André-Pierre Gignac een doorgang naar het doel, maar zijn inzet eindigde tegen de paal. Daardoor bleef het 0-0 in de wedstrijd waarin veel strijd werd geleverd door beide teams.

Lyon blijft door het gelijkspel koploper in de Ligue 1, het heeft 58 punten. Dat zijn er twee meer dan Paris Saint Germain, dat eerder op de dag met 3-2 verloor bij Bordeaux. Marseille bezet met 54 punten de derde plaats en heeft dus ook nog een gerede kans op het landskampioenschap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen