AZ haalt 'Moneyball'-directeur binnen: "Hij maakte diepe indruk"

17 maart 2015, 21:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een opmerkelijke versterking achter de schermen bij AZ. De Alkmaarders hebben Billy Beane als clubadviseur weten te strikken, meldt de club. Beane is een bekende naam uit de Amerikaanse sportwereld, hij was algemeen directeur van honkbalclub Oakland Athletics en wist daarmee regelmatig te stunten. Dit deed hij op basis van het innovatieve Moneyball-principe, waarbij uitgegaan wordt van statistieken.

Beane werd enkele jaren geleden verkozen in de top-10 van beste en meest invloedrijke Amerikaanse sportbestuurders van alle sporten en AZ is blij dat hij zich nu gaat inzetten voor de Alkmaarse club. "We zijn al enkele maanden in gesprek met Billy Beane", zegt directeur Earnest Stewart. "Zijn kennis en ideeën hebben diepe indruk op ons gemaakt. Ook beschikt Billy over een uitstekend netwerk in de voetballerij. Vooral op het gebied van innovatie denkt hij altijd meerdere stappen vooruit. Dat past bij de ambitie van AZ."

Directeur algemene zaken Robert Eenhoorn legde contact met Beane. "Voor mijn komst naar AZ waren ze hier in Alkmaar al langer geïnteresseerd in het Moneyball-principe. Door mijn verleden in het honkbal heb ik goed contact met Billy. Toen wij hem benaderden, was hij direct enthousiast over deze functie bij AZ. Hij heeft als geen ander aangetoond om via innovatie het gat te kunnen dichten met topclubs. We kijken uit naar de samenwerking. Hij gaat ons vanuit Amerika van advies voorzien, maar zal ook naar Alkmaar komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen