Blatter: "FIFA meer invloedrijk dan welke religie dan ook"

22 maart 2015, 12:44

De FIFA heeft meer invloed op mensen dan welke religie dan ook. Althans, dat vindt Sepp Blatter, de voorzitter van de wereldvoetbalbond. De Zwitser zegt in gesprek met de krant Sonntags-Zeitung dat het voetbalorgaan een van de meeste invloedrijke partijen ter wereld is.

"De FIFA is meer invloedrijk dan welk land op aarde of welke religie dan ook", zei Blatter in een interview met de Zwitserse krant. "We brengen massa's in beweging. We streven ernaar om meer vrede, rechtvaardigheid en gezondheid in de wereld te creëren", aldus de 79-jarige Zwitser, die in mei voor zijn vijfde ambtstermijn als preses van de FIFA gaat en daarin wordt uitgedaagd door Michael van Praag, Luis Figo en de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein.

Blatter weet dat er veel kritiek is op de mondiale voetbalbond. "Daarom moeten we er alles aan doen om de geloofwaardigheid van de FIFA te verhogen", aldus de Zwitser, die nog nader inging op religie. "Ik haal mijn energie uit het geloof. Ik geloof in God en ook in mezelf. Dat is de reden waarom ik mijn taken kan blijven vervullen, ongeacht mijn leeftijd. Mijn vader zei altijd: uitrusten kun je op het kerkhof", aldus Blatter.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen