Onrust bij Turken: "Maar wij zijn niet veel minder dan Oranje"

28 maart 2015, 09:45

Voor het Nederlands elftal is de ontmoeting met de Turkse ploeg vanavond (zaterdag) van groot belang, voor de Turken is het duel niet minder belangrijk. De formatie van bondscoach Fatih Terim staat vierde in de poule en verzamelde uit de vier gespeelde duels slechts vier punten. Terim beseft dat een nederlaag in de ArenA zijn ploeg wel eens de das om zou kunnen doen in de kwalificatie. "Onze situatie is wel kritiek", weet hij.

De 61-jarige oefenmeester acht in team echter niet kansloos tegen Nederland, dat twee punten meer heeft en derde staat in de EK-kwalificatie. "Het Nederlands elftal heeft net als wij ook van Tsjechië en IJsland verloren. En in tegenstelling tot Nederland hebben wij ondanks het resultaat (1-2, red.) geweldig gespeeld tegen de Tsjechen. Zoveel minder schat ik Turkije dus niet in. Ik denk dat we op dit moment gewaagd zijn aan Nederland", stelt hij in De Telegraaf.

Domper voor Turkije is het ontbreken van Arda Turan, die vanwege een schorsing niet in actie zal komen in Amsterdam. "Maar Nederland mist met Arjen Robben ook een sleutelspeler", countert de coach. Hij denkt niet dat het ontbreken van Robben Oranje tot een veel minder elftal maakt. "Robben is een heel goede speler, maar ook zonder hem hebben ze nog een goed team. Anders zou ik spelers als Ibrahim Afellay tekortdoen."

Terim heeft bij de Turkse ploeg de beschikking over Feyenoord-aanvaller. Colim Kazim-Richards. "Kazim maakt een goede indruk, maar ik heb de beslissing of hij speelt nog niet genomen. Ik kan ook op een andere manier, als invaller, van hem gebruikmaken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen