PSV is er klaar voor: "Hier werk je heel jaar naartoe"

3 april 2015, 15:17

Al maanden wordt geroepen dat PSV de nieuwe kampioen van Nederland gaat worden. En hoewel de voorsprong van de ploeg uit Eindhoven geslonken is van veertien tot acht punten, lijkt het nog altijd een kwestie van tijd voordat de schaal uitgereikt kan worden. Komende zaterdag kan de ploeg een volgende grote stap richting de landstitel zetten, als het in Enschede weet te winnen van een gehavend FC Twente.

Na de wedstrijd in de Grolsch Veste zijn nog slechts vijf duels te spelen. Coach Phillip Cocu vindt het mooi dat de beslissende fase van het seizoen nu eindelijk aangebroken is. "Hier werk je een heel jaar naartoe, hier bepaal je of je de doelstellingen haalt die je aan het begin van het seizoen hebt geformuleerd. Dit is de beslissende fase waarin je wel of geen prijzen gaat pakken. Dat moet geen spanning en stress opleveren, hier moet je naar uitkijken", zegt de voormalig middenvelder op de website van zijn club. "Na de wedstrijd tegen Feyenoord hopen wij een goede reactie te kunnen geven en de slotfase van de competitie goed te beginnen."

Tegenstander FC Twente lijkt het PSV niet al te lastig te maken, want voor de Tukkers is het duel in de halve finale van de KNVB Beker van komende dinsdag tegen PEC Zwolle belangrijker. Om die reden blijven sterkhouders Castaignos, Bjelland, Corona en Ziyech tegen PSV aan de kant. "Er wordt natuurlijk veel gesproken over die bekerwedstrijd en met sommige spelers nemen ze misschien geen risico. Maar ik ben ervan overtuigd dat ze zaterdag een goed elftal hebben staan", haast Cocu zich te zeggen. "Prestige staat altijd op het spel, Twente gaat er alles aan doen om te winnen. We kunnen dus niet rustig naar Enschede afreizen en makkelijk de wedstrijd in gaan. We hebben in het verleden kunnen zien dat het in de Grolsch Veste altijd twee kanten op gaat, beide teams hebben in het initiatief. Details en momenten zullen beslissend zijn."

Bij PSV ontbreekt rechtsback Santiago Arias nog, de Colombiaan blijft kwakkelen met een blessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen