De Boer neemt Twente niets kwalijk: "Ik begrijp het wel"

5 april 2015, 12:37

Er werd zaterdag avond een B-elftal van FC Twente het veld in gestuurd voor de thuiswedstrijd tegen PSV. De Tukkers gingen zonder de gespaarde basiskrachten met 0-5 ten onder tegen de koploper, waardoor de kampioensdeur voor Ajax op een nog kleinere kier is komen te staan. Sommige mensen spreken door de opstelling van Twente van competitievervalsing, maar coach Frank de Boer doet daar niet aan mee.

De pijlen van Twente zijn vol op de halve finale van de beker tegen PEC Zwolle (dinsdag) gericht, waardoor coach Aflred Schreuder voor een B-team opteerde. "Dat zij niet met hun beste opstelling hebben gespeeld is uiteindelijk te begrijpen", vindt De Boer. "Ze hebben niets meer te winnen in de competitie. Het enige waarmee ze nog wat kunnen bereiken is de beker", zei de coach van Ajax voorafgaand aan de pittige uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

De Boer verwijt zijn collega Schreuder dus niets. "Ik begrijp het wel. Als je in de aanloop naar een belangrijke wedstrijd twijfelgevallen hebt, dan neem je het zekere voor het onzekere. Ik had in die situatie hetzelfde gedaan", aldus de keuzeheer van Ajax in gesprek met FOX Sports.

Door de 0-5 overwinning van PSV staat Ajax nog elf punten achter op de lijstaanvoerder. Deze marge kan in Utrecht worden teruggebracht tot acht punten. PSV heeft in dat geval aan acht punten in vijf speelronden genoeg om het kampioenschap in de wacht te slepen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen