PSG knokt zich langs Marseille naar koppositie

Ger
5 april 2015, 23:02   Bijgewerkt: 6 april 2015, 00:22

Paris Saint Germain heeft een aanval van nummer drie Olympique Marseille afgeslagen. De duurbetaalde ploeg uit Parijs won in een spectaculair duel in Stade Vélodrome met 2-3. Door de zege stijgt PSG naar de eerste plaats van de Ligue 1.

Marseille kwam voor eigen publiek twee keer op voorsprong, maar wist die marge in beide gevallen niet vast te houden. André-Pierre Gignac tekende na een half uur spelen voor de openingstreffer door een voorzet van Dimitri Payet raak te koppen. Enkele minuten later incasseerde PSG een nieuwe tegenslag toen de gekwetste David Luiz het veld moest verlaten. Voor Gregory van der Wiel betekende de hamstringblessure van de Braziliaan wél goed nieuws. De oud-Ajacied mocht als vervanger binnen de lijnen verschijnen.

Kort na het inbrengen van de verdediger kwam PSG op gelijke hoogte via een fraaie treffer van Blaise Matuidi. Lang bleef die tussenstand niet op het scorebord staan. Nog voor de pauze maakte Marseille de 2-1. Wederom kon Gignac zich als doelpuntenmaker laten bejubelen. Al snel in de tweede helft liet PSG het duel echter kantelen. Na een vrije trap van Zlatan Ibrahimovic schoot Marquinhos in de rebound raak. Een eigen doelpunt van Jérémy Morel bleek daarna beslissend.

Door de zege lost PSG titelconcurrent Olympique Lyon af als lijstaanvoerder. Het verschil tussen beide ploegen is een puntje. Marseille blijft de nummer drie van de ranglijst met een achterstand van vijf punten op PSG.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen