Utrecht start onderzoek naar antisemitische spreekkoren

6 april 2015, 17:47

FC Utrecht zit behoorlijk in de maag met het gedrag van een groep supporters tijdens de competitiewedstrijd tegen Ajax (1-1) van afgelopen zondag. Een gedeelte van de supportersschare van de club zong antisemitische liedjes en dat is bij Ajax in het verkeerde keelgat geschoten. FC Utrecht houdt zich vooralsnog op de vlakte over de kwestie, maar start wel een onderzoek.

Dit doet de club om te kijken of er zal worden opgetreden. "Mijn vader zat bij de commando's, mijn moeder zat bij de SS. Samen verbrandden zij joden, want joden die branden het best", zo klonk de tekst die leden van de harde kern zongen. "We gaan nu informatie verzamelen en bekijken en bespreken wat we gaan doen", reageert persvoorlichter Martin Versteeg tegen Metro. "FC Utrecht spant zich immer in om te voorkomen dat er rond wedstrijden kwetsende spreekkoren zijn. De club houdt dit nauwlettend in de gaten, en zoals bij elk duel wordt alles rond wedstrijden grondig bestudeerd en geëvalueerd. Mocht blijken dat bij een wedstrijd onregelmatigheden zoals kwetsende spreekkoren worden vastgesteld dan zal FC Utrecht volgens het protocol onderzoek doen, passend reageren en optreden."

Ajax hoopt dat KNVB dit niet voorbij laat gaan. "Ik denk dat iedereen hier hetzelfde over denkt", zegt woordvoerder Miel Brinkhuis . "Ajax vertrouwt in dit soort zaken op de waarnemer van de KNVB, wij gaan zelf geen actie ondernemen. Wij kunnen ook niets. Het is aan de KNVB, die kan er wel tegen optreden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen