Voorzitter Afrikaanse CAF belooft Blatter unanieme steun

7 april 2015, 16:04

Dat Sepp Blatter in de verkiezing om het voorzitterschap van de FIFA kan rekenen op de steun van de Afrikaanse bonden is eens te meer bevestigd op een conferentie in Caïro. Op een congres in de Egyptische hoofdstad heeft Issa Hayatoum, de voorzitter van de Afrikaanse voetbalfederatie CAF, beloofd dat alle 54 leden de huidige voorzitter van de wereldvoetbalbond zullen steunen.

"Beste Sepp, Afrika voelt zich goed bij jou. Het continent blijft achter je staan", sprak Hayatou op het CAF-congres richting Blatter. "De acties die hij voor Afrika onderneemt spreken voor zich. Hij is voor ons nog steeds de man van dit moment", zei de 68-jarige Kameroener. Het is een bevestiging van het feit dat de Afrikaanse bonden unaniem achter Blatter blijven staan.

De 79-jarige Blatter krijgt op 29 mei concurrentie van Michael van Praag, Luis Figo en de Jordaanse prins Ali Bin Al Hussein. Als hij daadwerkelijk al 54 van de 209 FIFA-leden achter zich heeft, dan lijkt een overwinning voor hem een uitgemaakte zaak te zijn. "Beste Sepp, ik herhaal dat je in Afrika nooit op vijandig gebied zal zijn. Je zult hier altijd thuis zijn", herhaalde Hayatou nog.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen