Excelsior op scherp: "Uiteraard prikkelt zo'n reactie ons"

7 april 2015, 16:12

Door de thuisnederlaag tegen ADO Den Haag begint degradatie weer te dreigen voor Excelsior, maar de komende dagen mag de club even aan iets anders denken. In de halve finale van de KNVB Beker spelen de Rotterdammers tegen FC Groningen. Een unieke kans voor de Kralingers om de bekerfinale te bereiken.

Favoriet zal Excelsior niet zijn in de halve eindstrijd tegen FC Groningen, vooral omdat de Groningers in eigen huis spelen. Op televisie was te zien dat er een groot gejuich bij FC Groningen opging nadat de loting voor de halve finale verricht was, iets dat ook Excelsior-coach Marinus Dijkhuizen niet ontgaan was. "Wij zaten in de bus terug uit Kerkrade toen we dat zagen en uiteraard prikkelt zo'n reactie ons. Het zou mooi zijn als we er voor kunnen zorgen dat ze daar spijt van krijgen", zegt hij op de officiële website van de Rotterdammers. "FC Groningen is wel favoriet, maar wij gaan morgen volle bak om een ticket naar de Kuip te verdienen."

In aanloop naar de wedstrijd tegen FC Groningen liet Dijkhuizen zijn spelers op strafschoppen trainen. Je weet immers nooit hoe het loopt, redeneert hij. "We wilden dat toch even doen. Vanuit de middencirkel naar de stip lopen. Natuurlijk benadert dit de werkelijkheid niet, maar zo konden we toch even het gevoel oproepen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen