Ook aangifte wegens spreekkoren tijdens Groningen-AZ

8 april 2015, 18:47

In navolging van FC Utrecht wordt er door de Stichting Bestrijding Antisemitisme ook aangifte gedaan tegen FC Groningen, door het gedrag van de bezoekende AZ-supporters. Bij Utrecht waren afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tegen Ajax (1-1) antisemitische spreekkoren te horen en er blijken al een tijdje beelden van soortgelijke teksten op YouTube te staan, die destijds in de Groningse Euroborg gezongen werden door AZ-fans.

Hans Knoop, de voorzitter van de stichting, heeft tegenover ThePostOnline bevestigd dat er na beraad met het bestuur besloten is om ook aangifte te doen tegen FC Groningen en de 'onbekende raddraaiers van AZ'. "We hanteren het principe gelijke monniken, gelijke kappen. Dergelijke verwerpelijke teksten moeten worden aangepakt", aldus Knoop. Groningen was als thuisploeg verantwoordelijk voor de orde in het stadion, waardoor de club aangeklaagd kan worden voor het gedrag van de fans in het uitvak.

De beelden van het eerdere incident waren nog niet bekend bij de KNVB. "Er zijn allerlei procedures in dergelijke situaties, maar bij alles geldt: je moet het wel horen", aldus persvoorlichter Hans van Kastel. Ook voor AZ zijn de beelden nieuw. "AZ is tegen elke vorm van discriminatie", reageert directeur algemene zaken Robert Eenhoorn kort op de situatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen