FC Twente krijgt opnieuw drie punten in mindering

10 april 2015, 10:01   Bijgewerkt: 10 april 2015, 10:21

De ellende blijft zich maar opstapelen bij FC Twente. De licentiecommissie van de KNVB heeft de Tukkers opnieuw een straf van drie punten in mindering opgelegd. De Enschedese club heeft wederom niet kunnen voldoen aan een normstelling in het plan van aanpak. Inmiddels heeft Twente toestemming gekregen voor herziening van het 'te ambitieuze' plan van aanpak. De nieuwe versie ligt momenteel ter goedkeuring op het bondskantoor in Zeist.

"Heel pijnlijk en vervelend dat we opnieuw een straf van drie punten in mindering hebben gekregen", stelt de nieuwe directeur Gerald van den Belt op de clubwebsite. "Tegelijkertijd is het niet onverwacht gezien de te ambitieuze normstellingen in het huidige plan van aanpak, dat in mei 2014 is ingediend. Het nieuwe plan van aanpak moet ons wat meer lucht geven, omdat we voor het financiële herstel meer tijd uittrekken; om precies te zijn twee seizoenen. Dat neemt niet weg dat ook dit plan zeer strakke taakstellingen heeft. Die moeten we koste wat kost naleven, we kunnen ons niet opnieuw een misstap veroorloven."

Het is, na een publieke waarschuwing en de eerdere drie punten in mindering, de derde sanctie van de licentiecommissie. "Deze sanctie krijgen we op basis van het feit dat in de halfjaarcijfers van 2014/2015 niet wordt voldaan aan de normstelling met betrekking tot het netto-werkkapitaal per 31 december 2014", verklaart Van den Belt. "We hebben vorig jaar een te ambitieus plan van aanpak ingediend, wilden te snel uit categorie 1 en daarvoor betalen we nu opnieuw de prijs. Bij een volgende misstap komt onze licentie serieus in gevaar. Ook daarom is het goed dat we een nieuw plan van aanpak hebben geschreven en dit, na controle van de accountant, inmiddels hebben ingediend. Deze ligt momenteel ter goedkeuring bij de KNVB."

Door de nieuwe puntenaftrek zakt Twente naar plaats elf op de ranglijst van de Eredivisie, met 34 punten uit 29 duels. FC Groningen (36 punten) stijgt één plaatsje door de Enschedese straf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen