Rutten: "Hebben de wedstrijd zelf uit handen gegeven"

12 april 2015, 15:42

Na een uitstekende serie van vier overwinningen op rij slaagde Feyenoord er zondagmiddag niet in om van Willem II te winnen. De Rotterdammers bleven in Tilburg steken op een 2-2 gelijkspel, waar ze de tweede plaats in de Eredivisie lijken te kunnen vergeten. Hoewel coach Fred Rutten het een terechte uitslag vond, was hij van mening dat zijn ploeg zichzelf tekort heeft gedaan.

"We hebben de wedstrijd vandaag zelf uit handen gegeven", sprak Rutten na afloop van de remise in Tilburg. "Pas nadat we op achterstand kwamen, heb ik het Feyenoord gezien dat ik graag zie. Toen maakten we de gelijkmaker en kregen we nog kansen op de overwinning", aldus de coach van Feyenoord, die kritisch was op zijn voorhoede. "Aan de andere kant weten we dat sommige jongens de kwaliteiten hebben om uit het niets een doelpunt te maken."

In het Koning Willem II-Stadion win je niet zomaar, weet Rutten. De Tilburgse promovendus is bezig aan een prima seizoen. "Zij zetten goed druk en speelden prima positiespel", stelt Rutten, die het puntenverlies wel op het conto van Feyenoord schreef. "Wij moeten van de eerste tot de laatste minuten geconcentreerd zijn. Dat bleek bij de tegendoelpunten, want toen was de concentratie weg."

Normaal gesproken is de tweede plaats niet meer haalbaar, omdat nummer twee Ajax door de averij al acht punten voor staat. "Normaal is het al moeilijk om vier punten goed te maken in vier wedstrijden", aldus Rutten, die zich dus duidelijk al bij plek drie neergelegd heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen