Real sinds finale kansloos tegen voetbalmachine Atlético

14 april 2015, 13:48   Bijgewerkt: 15 april 2015, 13:32

Vorig jaar werd er op 24 mei in het Estádio da Luz in Lissabon geschiedenis geschreven door Real Madrid. De Spaanse topclub greep La Decima, de tiende Europa Cup I/Champions League in de clubhistorie. Het was een droomscenario voor Los Merengues, die uitgerekend stadgenoot en aartsrivaal Atlético Madrid versloegen in de eindstrijd van het miljoenenbal. Vanavond (dinsdag) ontmoeten de vijanden elkaar weer, in de kwartfinale van het prestigieuze toernooi.

Hoewel de overwinning van Real Madrid op Atlético in Lissabon de belangrijkste in jaren was, kleurt de Spaanse hoofdstad op basis van de resultaten in onderlinge ontmoetingen na de Champions League-finale rood-wit. Sinds mei vorig jaar speelden de Madrileense voetbalgrootmachten maar liefst zes keer tegen elkaar, maar Real Madrid wist hier geen enkel duel van te winnen. Atlético was vier keer te sterk voor de grote broer, twee keer eindigde de confrontatie onbeslist.

Het contrast

Wat betreft de historie van beide clubs is er ook sprake van een wereld van verschil. Real legde in de Portugese hoofdstad beslag op de tiende CL-titel (voorheen EC 1) in de geschiedenis van de club, terwijl de cup met de grote oren nog in de vitrine van Atlético ontbreekt. Tweemaal waren Los Rojiblancos de runner-up, maar de prijs der prijzen werd nog nooit gepakt. Toch is de voetbalmachine van coach Diego Simeone de laatste jaren een gevestigde naam in het internationale topvoetbal. De grote bevestiging hiervan kwam vorig jaar, met het Spaanse kampioenschap en de winst van de Spaanse Supercup. Het proces begon al wel eerder, met twee Europa League-titels, twee Europese Supercups en de winst van de Copa del Rey sinds 2010. Het is duidelijk: Atlético is niet meer het kleine broertje, maar een geduchte rivaal voor Real.

De finale

De ultieme beloning voor Simeone en de zijnen moest er eigenlijk in de finale van de Champions League komen. Wat was El Cholo er dichtbij met zijn spelers, die iedere keer weer met het mes tussen de tanden speelden. In een zeer aantrekkelijke finale, waarin Atlético de zaakjes defensief gezien uitstekend op orde had, knikte Diego Godin de 0-1 tegen de touwen. Er was een droom in de maak, de CL winnen ten koste van de grote rivaal. Deze droom werd echter aan flarden geschoten door Real Madrid, dat in de blessuretijd in Lissabon langszij kwam via Sergio Ramos.

De revanche van Atlético

Dat de nederlaag in de eindstrijd weinig hoeft te zeggen over de daaropvolgende resultaten, is inmiddels al lang en breed duidelijk. Uiteraard deed de verloren eindstrijd ontzettend veel pijn in het Vicente Calderón, maar de tegenslag werd op indrukwekkende wijze rechtgezet. In zes opeenvolgende wedstrijden niet verliezen van Real Madrid, het is weinig ploegen gegeven. Eerst werd in augustus de Spaanse Super Cup gewonnen door Atlético, dat in Bernabéu met 1-1 gelijkspeelde en het vervolgens in eigen huis met 1-0 afmaakte. Het was een revanche voor het verlies in mei, maar daar bleef het niet bij. Er werd een maand later een schepje bovenop gedaan in de Primera División. Atlético zegevierde in het hol van de leeuw met 1-2.

Het duel wordt om 20.45 uur afgetrapt, op hetzelfde tijdstip als AS Monaco - Juventus.

Meest recente ontmoetingen

07/02/15 Atlético Madrid  4 - 0    Real Madrid

15/01/15 Real Madrid      2 - 2    Atlético Madrid

07/01/15 Atlético Madrid  2 - 0    Real Madrid

13/09/14 Real Madrid      1 - 2    Atlético Madrid

22/08/14 Atlético Madrid  1 - 0    Real Madrid

19/08/14 Real Madrid      1 - 1    Atlético Madrid

24/05/14 Real Madrid      4 - 1    Atlético Madrid (na verlenging)

Door: Koen Jans

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen