Beter Real wint opnieuw niet van Atlético

14 april 2015, 22:39

Voor de zevende keer dit seizoen is Real Madrid er niet in geslaagd om in een officiële wedstrijd van stadgenoot Atlético te winnen, maar ontevreden zal de titelhouder niet zijn over het eigen optreden in het zevende onderlinge duel. Real was in het Estadio Vicente Calderón de betere ploeg, al wist het dit overwicht niet uit te drukken in de score. Het bleef 0-0, waardoor beide teams nog hoop mogen koesteren op een plek in de halve finale van de Champions League.

Het was een statistiek die niet te missen was, in aanloop naar de tweestrijd tussen Atlético en Real in de kwartfinale van de Champions League: sinds Real eind vorig seizoen in de finale van de CL van de stadgenoot won, slaagde het er in zes pogingen niet meer in om Atlético te verslaan. Vier keer won Atlético, twee keer eindigde de derby in een gelijkspel. Op 7 februari werd het in het Estadio Vicente Calderón zelfs 4-0 voor de formatie van coach Diego Simeone, nog altijd de regerend kampioen van de Primera Division.

Deze opmerkelijke reeks leek de conclusie te rechtvaardigen dat Atlético dit seizoen simpelweg beter is dan Real, dat de Champions League-houder zich geen raad weet met het spel van de stadgenoot. En dat niet de titelverdediger, maar Atlético de favoriet was om de halve finale van het miljoenenbal te halen.

Veelzeggend was dat Atlético in de eerste helft meer doelpogingen tegen te verwerken kreeg, dan in alle voorgaande complete wedstrijden in dit Champions League-seizoen. Het werd overklast, maar schade in de vorm van een tegendoelpunt leverde dat niet op. Atlético mocht van geluk spreken en kreeg in de eerste fase na rust eindelijk wat grip op de tegenstander. Via Arda Turan kreeg de ploeg zelfs een kansje, al viel de kopbal van de Turk in het niet bij de betere mogelijkheden die Real kreeg. Al snel ging het initiatief weer naar de bezoekers, maar ook na de pauze bleek het voor Real lastig om de roos te raken. Te lastig, want het bleef in Calderón 0-0. Ook een bescheiden slotoffensiefje van de thuisploeg leverde geen doelpunten op.

In het eigen Bernabeú moet Real Madrid, door dit resultaat, winnen om de halve finale te bereiken. Mocht dat lukken, dan tellen de zevende eerdere onderlinge ontmoetingen van dit seizoen even niet meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen