Klopp: "Er moet grote kop weg, in dit geval de mijne"

15 april 2015, 14:07

In het belang van de club heeft Jürgen Klopp besloten om te vertrekken als trainer van Borussia Dortmund. Dat benadrukte de coach woensdag tijdens de persconferentie waarin hij tekst en uitleg gaf bij zijn vertrek. Na zeven jaar is het tijd voor een nieuw gezicht op het trainingsveld, vindt de 47-jarige Klopp.

"De afgelopen jaren heb ik altijd gezegd dat ik het meteen zou zeggen als ik, voor mijn gevoel, niet meer de perfecte trainer voor Borussia Dortmund zou zijn", opent Klopp zijn relaas. "Omdat ik daarover twijfelde, heb ik onlangs met het bestuur om de tafel gezeten. Samen zijn we vervolgens tot deze beslissing gekomen."

"Persoonlijk hoop je altijd dat iets moois nooit eindigt", vervolgt de trainer. "Maar als professional moet ik nu zeggen dat dit het juiste moment is om te vertrekken, ik ben ervan overtuigd dat dit de beste beslissing is."

Problemen met de spelersgroep zijn er niet, vult hij aan. "En die gaan er ook niet komen, de rest van dit seizoen. Moe ben ik ook niet, zoals ergens gesuggereerd werd. Een sabbatical hoef ik niet." Klopp stelt dat het, na een mager seizoen, tijd is voor een nieuwe start. "Deze club heeft verandering nodig. Zo lang ik hier ben, zal de club altijd geconfronteerd worden met successen uit het verleden. Als prachtige dingen uit het verleden de club in de weg zitten, moet een grote kop vertrekken. In dit geval is dat de mijne", aldus de coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen